18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Technologie żywności - konferencja

Redakcja
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:FLOSS_International_Conference,_conference_2.jpg
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:FLOSS_International_Conference,_conference_2.jpg El Pantera
Centrum Promocji Podlasia ma zaszczyt zaprosić na konferencję inaugurującą projekt pt.: „Technologie żywności – integracja warsztatu nauczyciela zawodu z rynkiem pracy” która odbędzie się 18 marca 2011r., o godz. 13.30 w Olsztynie Hotel Wileński, ul. Knosały 5, Olsztyn

Centrum Promocji Podlasia rozpoczyna realizację pilotażowego projektu o charakterze społeczno-edukacyjnym pt. „Technologie żywności – integracja warsztatu nauczyciela zawodu z rynkiem pracy”. Celem projektu jest podniesienie kompetencji 40 nauczycieli w zakresie dostosowania programu nauczania przedmiotów zawodowych do zmian technicznych i technologicznych w przemyśle spożywczym w woj. podlaskim i warmińsko-mazurskim do końca maja 2012 roku.
Projekt adresowany jest do nauczycieli przedmiotów zawodowych i instruktorów praktycznej nauki zawodu zamieszkujących woj. podlaskim i warmińsko-mazurskim, pracujących w ponadgimnazjalnych szkołach zawodowych o profilu technologia żywności oraz w liceach o profilu rolno-spożywczym.
W czasie trwania projektu zostały przewidziane następujące działania: opracowanie programu doskonalenia zawodowego nauczycieli, 30 godzin szkoleń teoretycznych, 24 godziny szkoleń z metodyki, 18 godzin z ćwiczeń laboratoryjnych oraz 80 godzin staży w przedsiębiorstwach branży spożywczej realizowane w woj. warmińsko-mazurskim i podlaskim.
Patronat honorowy nad projektem objął Prezydent Miasta Olsztyn, zaś patronat medialny objęła Telewizja Polska w Olsztynie.
Więcej informacji o projekcie na stronie www.nauczyciel-ntz.pl, do obejrzenia której serdecznie zapraszamy.
Program konferencji
13.00 – 13.25 Rejestracja uczestników , kawa powitalna
13.30 – 13.35 Powitanie gości
13.35 - 13.55 Prezentacja założeń projektu „Technologia żywności – integracja nauczycieli z rynkiem pracy” - Koordynator regionalny projektu
13.55 – 14.15 „Sery w polskiej tradycji kulinarnej” – prof. Jerzy Borowski z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
14.15 – 14.35 „Szkoła zawodowa a rynek pracy” - Jadwiga Kochanowska, Wicedyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie
14.35 - 14.50 Dyskusja, pytania
14.50 – 15.20 Zakończenie konferencji, poczęstunek

UDZIAŁ W KONFERENCJI JEST BEZPŁATNY

Źródło: Informacja prasowa

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warminskomazurskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto