Składniki:
włoszczyzna
słoiczek szczawiu
4 duże ziemniaki
4 jajka
150 ml śmietany 18%
2 kostki rosołowe
3 kromki chleba
3 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki czosnku w proszku
pieprz
Włoszczyznę posiekać. Kostki ugotować w 1,5 litra wody. Dodać włoszczyznę. Po 15 minutach dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać szczaw i wymieszać. Zabielić śmietaną. Doprawić do smaku pieprzem. Jajka ugotować. Czosnek drobno posiekać. Oliwę wymieszać z czosnkiem i czosnkiem w proszku. Chleb natrzeć oliwą. Chleb pokroić w drobną kostkę. Chleb opiec w piekarniku. Jajka pokroić w ćwiartki. Do zupy dodać jajka i czosnkowe grzanki.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?